Stomatologie pediatrica

Dr. Ramona Marin – medic specialist stomatologie pediatrica

Tratamentul de canal la copii este necesar atunci cand caria dentara ajunge la nerv.

Tratamentul medicamentos si antiseptic se aplica in cazul in care pulpa dentara(nervul) este afectat ireversibil si favorizeaza aparitia abcesului dentar.

De cele mai multe ori parintii nu considera importanti dintii de lapte.

Tratamentul de canal la copii presupune indepartarea pulpei dentare necrozate si infectate, si folosirea unor substante medicamentoase antiseptice si antibiotice.

Atunci cand abcesul si semnele de inflamatie dispar, se poate realiza tratamentul definitiv  alcatuit din obturatia radiculara(umplerea canalelor radacinilor cu pasta speciala resorbabila) si obturatia coronara definitiva(obturatie=plomba coronara).

Abcesul dentar se va retrage dupa minim 3-4 zile in mod spontan, medicatia pe cale orala se recomanda de catre medic doar daca este necesar.

Recomandari

  • Perioada de mentinere a tratamentului cu antibiotic nu va depasi o perioada de 20 de zile.
  • Recomandat este ca tratamentul sa fie finalizat dupa o perioada de 10-14 zile, nu mai devreme de 7-10 zile.
  • Dupa perioada de 20 de zile de la aplicarea tratementului exista riscul de reaparitie a inflamatiei si al abcesului dat fiind ca acea pasta va fi absorbita de tesuturi, tratamentul devenind compromis, fiind necesar reaplicarea tratamentului medicamentos.
  • Tratamentul medicamentos este inchis cu o obturatie provizorie de scurta durata.
  • Reaparitia abcesului dentar al unui dinte temporar poate afecta dintele permananet in dezvoltare, daca tratamentul nu este efectuat la timp. 
Stiati ca:
23 aug., 2023

Sigilarea dentara

Sigilarea dentara este una din cele mai moderne si mai eficiente modalitati de prevenire a aparitiei cariei dentare la copii. Aceasta se poate face atat pe dintii de lapte dar… Read More