Prima vizita la medicul stomatolog

  1. Recomandam ca prima vizita sa se faca atunci cand copilul nu are dureri pentru a nu asocia mersul la stomatolog cu durearea:
    • copiii sunt traumatizati de vizitele la stomatolog facute doar cand doare de aceea recomandam vizite regulate chiar in lipsa unor probleme vizibile sau durere.

Indicatii dupa anestezie/extractie la copii:

Indicatii dupa anestezie/extractie la copii:

  • dupa anestezie limba,dintii, buza, tesuturile inconjuratoare vor fi amortite
  • adesea, copiii nu inteleg efectele unei anestezii si se pot musca de obraz sau limba, toate acestea pot crea leziuni tesuturilor din zona important este sa supravegheati copilul dupa anestezie.

Sigilarea dentara la dintii de lapte si dintii definitivi

Sigilarea dentara este una din cele mai moderne si mai eficiente modalitati de prevenire a aparitiei cariei dentare la copii.

Aceasta se poate face atat pe dintii de lapte dar mai ales pe dintii permanenti imediat dupa eruperea acestora pe arcada.

De ce este necesara sigilarea?

Tratamentul de canal la copii

Tratamentul medicamentos si antiseptic se aplica in cazul in care pulpa dentara (nervul) este afectat ireversibil si favorizeaza aparitia abcesului dentar.

Acest tip de tratament presupune indepartarea pulpei dentare necrozate si infectate, si folosirea unor substante medicamentoase antiseptice si antibiotice.

Stomatologie pediatrica